Doorgaan naar hoofdcontent

Break Free

Treinen, stations en foto's, dat doet het altijd goed ...

Wat kan ik jullie voorstellen: 
- mijn oudste dochter van bijna veertien
- een Picha rok uit La Maison Victor: de grootste kindermaat, verlengd naar maxi-rok uit een zalige double gauze, die ik kocht bij De Stoffenkamer. De zakken en de tassels liet ik achterwege.
- een Odette t-shirt uit La Maison Victor: maatje 34 in de allerzachtste double gauze, ook uit De Stoffenkamer. Ik werkte voor de halsafwerking met een op patroon getekend beleg. 
De titel van de post verwijst naar een nummer van Ariana Grande, de popster populair bij tieners en van wie het concert twee weken geleden in een bloedbad eindigde door de terreur van IS. 

Het went niet, die terreur. 
Het blijft plakken en beklijven ...
Zeker als er zovele jongeren het slachtoffer zijn ...
Zeker als ze toeslaan op een manifestatie waar mijn dochters wel eens zouden willen naar toe gaan ...

Vorige jaar gingen we naar het Sportpaleis naar Ellie Goulding met Ella en Roos en werden we geconfronteerd met de militairen op straat, op de plaats waar de mensen wachtten om het Sportpaleis binnen te gaan ... Met de aanslag in Parijs nog in gedachten, dachten Dieter en ik ook hoe het toch zeer gemakkelijk zou zijn om toe te slaan tussen de wachtende massa ... maar die gedachte drongen we ver naar de achtergrond om zorgeloos samen met onze dochters van hun eerste concert te genieten ...

En dus moeten we blijven genieten, blijven vechten voor een warme samenleving, zonder polarisatie. 

'Break Free' verwijst ook naar hetgeen de meisjes volop aan het doen zijn: de vleugels uitslaan om met mini stapjes het nest te verlaten en te gaan genieten van een grotere wereld dan hetgeen onder de kerktoren gebeurt. 

Ligt het aan mij, of is die oudste van mij de laatste maanden een flink stuk groter geworden ? 

Enfin, het einde van het schooljaar nadert en madam heeft een eerste echte klasfuif op de agenda staan. Ouders niet toegelaten uiteraard, enkel als taxichauffeur, zoals het hoort op onze leeftijd. 

Stretch those wings, baby of mine, and FLY !


PS: Mijn post werd niet gesponsord door De Stoffenkamer. De tote-bag wordt hier wel bijna dagelijks door iemand gebruikt :-)

Reacties

 1. Wat een prachtige rok! En die schoenen erbij zijn geweldig. Het stofje van de rok blijft me ook in in de billen bijten, ik klikte het al diverse keren in mijn winkelmandje, maar tot nu toe hield ik de boot af. Misschien toch... Neeee Marjolein, stof genoeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, mooi zeg!! Echt helemaal iets voor zo'n jongedame!! Het staat haar prachtig en ze straalt! Mooi!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie outfit! Mooi verhaal ook! Nog geen tieners hier, maar met oudere neven en nichten al wel een blik op wat komt. Mooi zoals je dat omschrijft. En terreur die steeds meer greep op mijn gedachten krijgt is heel herkenbaar. Helaas... Ik laat me niet tegenhouden, ga naar een kerstmarkts, een bevrijdingsfestival, maar het onbehagen is nooit helemaal weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een fotomodel en wat een geweldige outfit. De laatste foto is een geweldige afsluiter van een prachtige blogpost.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

Moonstone

Ik had het wat lastig de laatste tijd ... Ondernemen op mijn eentje blijkt gepaard te gaan met hoogtes en met laagtes, een opleiding volgen en kinderen grootbrengen erg intensief, maar super interessant. Alle balletjes in de lucht houden en blijven focussen op 'the bigger picture' blijkt geen sinecure te zijn en dan durft de eeuwige twijfelaar in mij de bovenhand te krijgen ... Maar wat in dit gehele proces wel duidelijk is, is dat ik mijn werk nodig heb om creatief te kunnen zijn en omgekeerd. En de opleiding ('Bemiddeling in burgerlijke en handelszaken') belooft wat meer creativiteit te brengen in mijn werk, hetgeen ik tot nu toe wat miste in mijn dagelijkse bezigheden.  Eind deze maand volgt er alvast een nieuwe uitdaging, namelijk studeren voor een examen, zodat ik vanaf december mijn advocatenpraktijk kan aanvullen met een praktijk als (erkend) bemiddelaar ... Deze vooruitzichten geven dan weer zuurstof aan mijn slabakkende naaiactiviteiten ... Raar toch hoe een …

Working nine to five

Terug aan de slag (ten laatste op 15 april 2017, enfin na Paasmaandag dus -diegene die nieuwsgierig zijn naar wat ik in het dagelijkse leven doe, kunnenhierterecht :-)) betekent opnieuw wat minder tijd om te koken en vooral wat meer georganiseer om alles klaar te krijgen ...  Vlugge receptjes dus, dat hebben we nodig ! Eentje uit de trukendoos van Lien, één  van de twee verzorgsters van Familiehulp die hier vanaf begin januari langskwamen om de zorg voor mij op de schouders van mijn familieleden (die dit trouwens ook meer dan schitterend gedaan hebben en vele pluimen en nog veel meer verdienen !) te verlichten.  Familiehulp is er dus niet enkel voor pas bevallen mama's of senioren, maar ook voor gezinnen waarin één van de partners zijn/haar gedeelte van de huishoudelijke taken niet meer kan opnemen, al dan niet tijdelijk. Je kan hen laten komen voor allerlei huishoudelijke taken, maar ook voor de persoonlijke verzorging.  De bijdrage wordt berekend aan de hand van je inkomen en j…

1999

Tonight i'm gonna party like it's 1999 ...
Waarbij het voor Prince een vooruitblik was toen hij dit zong, kunnen we al heel wat jaren terugblikken ... 
2017, het jaar van de breuk in mijn knie en in mijn professioneel leven, maar vooral het jaar van opstaan, veerkracht en geloof in mijn eigen kracht (alhoewel het al dik oktober was toen dit kwam te dagen *proest*) !
Er werd gehuild, getoast, gebreid, voorzichtig gestapt, terug met de wagen gereden, nog eens gehuild, terug gelachen, op de nagels gebeten van de spanning, gesupporterd, out of the comfortzone gestapt, met de kop tegen de muur gelopen, nog eens gevallen, gerelativeerd, gestudeerd, alweer gelachen, genaaid ... en zoveel meer ! Kortom geleefd ! 
Ik feest, net als op Kerst (die blog ik binnenkort wel eens), in een zelfgemaakte outfit: een Elsa blouse en een Kirsty rok (allebei patronen uit La Maison Victor). 
De Elsa blouse (La Maison Victor, editie september-oktober 2016) was mijn tweede project van de naailes, na d…