Doorgaan naar hoofdcontent

The Right Stuff

Mijn kinderen zijn momenteel gek van 'Fuller House' (Netflix) en het nieuwe programma op VTM 'The Band', waar Vlaanderen op zoek gaat naar nieuwe posterboys die ook wat toon kunnen houden  ...

In een aflevering van het tweede seizoen van Fuller House bekent één van de hoofdpersonages, DJ Tanner, een 39-jarige alleenstaande moeder dat nummer één op haar Bucket-list 'Things to do before Forty' front row tickets voor een concert van New Kids on The Block zijn. 

Jawel, de Uber boysband uit eind de jaren tachtig en begin de jaren negentig blijkt nog steeds op te treden, al dan niet in gezelschap van Donnie Whalberg ... De 'Kids' maakten hun opwachting als cameo in de aflevering en deden van 'The Richt Stuff', zowat hun bekendste nummer. Hilariteit alom bij de meisjes (en Dieter) toen bleek dat ik de lyrics van voor naar achter kon meezingen ... 

Na de aflevering werd dan ook nog eens op Youtube gezocht naar de videoclip en werden nog een aantal andere nummers van onder het stof gehaald .... OMG, die outfits, en OMG die danspasjes !

Toen er de volgende dag studievrienden op bezoek waren, bevestigden de dames in het gezelschap dat hun moeder niet de enige was met een fascinatie voor die huppelende kerels *proest*. 

Er werden door de meisjes wel vragen gesteld aan ons, in de stijl van : 'hoe speelden jullie muziek op een fuif ?' en 'Op MTV (nadat we uitgelegd hadden dat die oude videoclips op MTV werden gedraaid), konden jullie dan kiezen wanneer welke videoclip werd gedraaid ?' Zo vertrouwd zijn die meiden dus al met het concept 'on demand' en 'streaming' ... 

Het doet mij in elk geval besluiten dat vroeger niet alles beter was, maar gewoon 'anders' *proest*.

Het programma 'De Klas' (één) toont bovendien aan dat onze tieners wel degelijk begaan zijn met deze wereld en door de juiste personen (hoedje af, mijnheer Scheire) geprikkeld kunnen worden om na te denken over de grote levens- en ethische vraagstukken van deze wereld ... 

Ook in de school van mijn kinderen zie ik heel wat gemotiveerde leerkrachten, die soms niet de nodige waardering hiervoor krijgen. 

Maar een discussie hierover opzetten is echter niet de bedoeling, ik heb nog breisels te tonen. 

Voor tieners breien is even moeilijk als voor tieners naaien: weinig echt leuke patronen, ofwel te volwassen, ofwel te kinderachtig.  Zomaar de kleinste maat nemen van volwassen patronen is niet altijd een oplossing, de grootste kindermaat is bij vele boekjes 10 jaar en dan ook te klein. 

La Maison Victor had in de vorige editie (jan-feb 2017) een kinderversie van de Jennifer trui (zie deze IG-feed voor een prachtige versie): de Malibu trui. Deze gaat tot maat 146/152. Net gepast voor de twee oudste, oef !

Ik breide voor beide meisjes dus de grootste maat: één versie in dezelfde kleuren als in het boekje en één versie met rood en roze. Alle garens zijn van Lang ( Lang alpaca Superlight en Lang Merino 120), gekocht bij Perfecta te Deinze. 

De trui wordt met drie draden gebreid en het kleureffect verkrijg je door de merino te combineren met ofwel twee draden alpaca superlight van dezelfde kleur ofwel van verschillende kleuren.

Ik had wel degelijk het voorgeschreven aantal bolletjes wol nodig. Alleen had ik voor de tweede trui een bolletje donkerblauw en beige over, omdat ik de overschot van de eerste trui kon gebruiken. 

Geniet maar van de foto's, genomen in de traphal. Ondanks het gebrek aan natuurlijk zonlicht, vind ik ze goed gelukt (met dank aan onze architect voor de lichtstraat boven op de traphal-misschien wel nog wat te veel schaduw) ... Maar we blijven proberen en hopen op dat eerste lentezonnetje !

'Sisters are different flowers from the same garden' 

De blauwe versie:De rode versie:
En beide versies samen: 

'The Right Stuff', dat zullen jullie zeker nodig hebben, dames, om deze complexe, nieuwe wereld te kunnen vatten, maar gelukkig zijn er ook nog zekerheden:  boysbands, sitcoms en scoutsfuiven met Bryan Adams ...  en een zachte trui om in weg te dromen !


Reacties

  1. echt heel leuk! zowel de blauwe als de blauw met rode versie! echt een leuk effect om te mengen met de 'achtergrond' kleur

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel goed gelukt, zowel de truien als de foto's! Ik had die Jennifer trui ook al op het oog voor mezelf!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

Break Free

Treinen, stations en foto's, dat doet het altijd goed ...
Wat kan ik jullie voorstellen:  - mijn oudste dochter van bijna veertien - een Picha rok uit La Maison Victor: de grootste kindermaat, verlengd naar maxi-rok uit een zalige double gauze, die ik kocht bij De Stoffenkamer. De zakken en de tassels liet ik achterwege. - een Odette t-shirt uit La Maison Victor: maatje 34 in de allerzachtste double gauze, ook uit De Stoffenkamer. Ik werkte voor de halsafwerking met een op patroon getekend beleg. 


Moonstone

Ik had het wat lastig de laatste tijd ... Ondernemen op mijn eentje blijkt gepaard te gaan met hoogtes en met laagtes, een opleiding volgen en kinderen grootbrengen erg intensief, maar super interessant. Alle balletjes in de lucht houden en blijven focussen op 'the bigger picture' blijkt geen sinecure te zijn en dan durft de eeuwige twijfelaar in mij de bovenhand te krijgen ... Maar wat in dit gehele proces wel duidelijk is, is dat ik mijn werk nodig heb om creatief te kunnen zijn en omgekeerd. En de opleiding ('Bemiddeling in burgerlijke en handelszaken') belooft wat meer creativiteit te brengen in mijn werk, hetgeen ik tot nu toe wat miste in mijn dagelijkse bezigheden.  Eind deze maand volgt er alvast een nieuwe uitdaging, namelijk studeren voor een examen, zodat ik vanaf december mijn advocatenpraktijk kan aanvullen met een praktijk als (erkend) bemiddelaar ... Deze vooruitzichten geven dan weer zuurstof aan mijn slabakkende naaiactiviteiten ... Raar toch hoe een …

Working nine to five

Terug aan de slag (ten laatste op 15 april 2017, enfin na Paasmaandag dus -diegene die nieuwsgierig zijn naar wat ik in het dagelijkse leven doe, kunnenhierterecht :-)) betekent opnieuw wat minder tijd om te koken en vooral wat meer georganiseer om alles klaar te krijgen ...  Vlugge receptjes dus, dat hebben we nodig ! Eentje uit de trukendoos van Lien, één  van de twee verzorgsters van Familiehulp die hier vanaf begin januari langskwamen om de zorg voor mij op de schouders van mijn familieleden (die dit trouwens ook meer dan schitterend gedaan hebben en vele pluimen en nog veel meer verdienen !) te verlichten.  Familiehulp is er dus niet enkel voor pas bevallen mama's of senioren, maar ook voor gezinnen waarin één van de partners zijn/haar gedeelte van de huishoudelijke taken niet meer kan opnemen, al dan niet tijdelijk. Je kan hen laten komen voor allerlei huishoudelijke taken, maar ook voor de persoonlijke verzorging.  De bijdrage wordt berekend aan de hand van je inkomen en j…

1999

Tonight i'm gonna party like it's 1999 ...
Waarbij het voor Prince een vooruitblik was toen hij dit zong, kunnen we al heel wat jaren terugblikken ... 
2017, het jaar van de breuk in mijn knie en in mijn professioneel leven, maar vooral het jaar van opstaan, veerkracht en geloof in mijn eigen kracht (alhoewel het al dik oktober was toen dit kwam te dagen *proest*) !
Er werd gehuild, getoast, gebreid, voorzichtig gestapt, terug met de wagen gereden, nog eens gehuild, terug gelachen, op de nagels gebeten van de spanning, gesupporterd, out of the comfortzone gestapt, met de kop tegen de muur gelopen, nog eens gevallen, gerelativeerd, gestudeerd, alweer gelachen, genaaid ... en zoveel meer ! Kortom geleefd ! 
Ik feest, net als op Kerst (die blog ik binnenkort wel eens), in een zelfgemaakte outfit: een Elsa blouse en een Kirsty rok (allebei patronen uit La Maison Victor). 
De Elsa blouse (La Maison Victor, editie september-oktober 2016) was mijn tweede project van de naailes, na d…