Doorgaan naar hoofdcontent

Zinal, here we come ...

Na Kerst nog één nachtje slapen en dan vertrekken we terug richting Zwitserland, Zinal om de pistes onveilig te maken.

Op de piste zelf is de tijd van enkel mutsen en hoofdbanden voorbij en dragen de meeste mensen een helm om hoofd en de inhoud ervan te beschermen. Maar om gezellig in een winterzonnetje een brownie te eten en een 'vin blanc chaud' te drinken, heb je een stylish hoofddeksel nodig (uw helm ophouden is echt 'not done') om minstens uw oren warm te houden of te verdoezelen dat uw kapsel geruïneerd is door het dragen van de helm.

Nu vind je wel mutsen en hoofdbanden in allerlei kleuren, maten en stijlen ... maar een zelfgemaakt exemplaar is er toch eentje om te koesteren.

Vorig jaar breide ik deze hieronder voor mezelf en wonder, boven wonder bleef deze nergens liggen op een tafeltje, skilift, Intersochotel ...

sneeuwengels maken in de sneeuw !
Een haarband met dubbele kabel, gebreid in de zachtste baby-lama wol (Mirasol Mitsi ecru) die je je maar kan inbeelden. Het was meteen ook mijn eerste aankoop bij Lana Exclusieve te Aalter.

Het patroon komt uit het boek 'In mijn nopjes' van Ellen Kegels, in het onderdeel 'Herfst'. Ellen Kegels is allang geen onbekende meer en haar verhaal kan je hier lezen. Fair fashion en Belgisch, met een Peruviaans sausje.

Een klein lapje fleece werd aan de binnenkant met de hand vastgenaaid om warme oortjes te verzekeren.

Dit jaar zijn de meisjes aan de beurt ! Het patroon komt opnieuw uit 'In mijn nopjes'. Je vindt het in het onderdeel 'Lente' en staat uitgewerkt in katoen, maar je kan dit uiteraard ook uitvoeren met wol, geschikt voor naalden 5 of 5 1/2.


Het kabelmotief geeft maximum resultaat, met een minimumeffort, i like it ! Ik breide er drie op vier avonden. Allemaal kregen ze een lapje fleece tegen de achterkant.

Breien met een hulpnaald is eventjes wennen, maar eigenlijk vrij simpel. Het ziet er dus echt moeilijker uit dan het in werkelijkheid is.

Precies een Napoli(tana) Ijsje 
Marsala: Kid Mohair Adriafil (kleur 18) in combi met Pashmina van Lana Grossa (kleur 056)
Ecru: Kid Mohair Adriafil (kleur 11) in combi met Sierra Andina van Adriafil (kleur 30)
Babyroze: Kid Mohair van Adriafil (kleur 03) in combi met Sierra Andina van Adriafil (kleur 10)
Allemaal gekocht bij Lana Exclusieve.

De foto's met modellen werden genomen op 'Wintergloed', de jaarlijkse samenkomst van de Academie voor Muziek, Woord en Dans.

Altijd leuk om te zien wat de kinderen in de muziekschool doen en voor hen is het meestal een eerste ervaring om voor een publiek te spelen.

Ella speelt piano.
Roos speelt viool.
Jozefien speelt op Orff-instrumenten en krijgt initiatieles piano.
Geen filmpjes of foto's van het optreden zelf, wel genoten na een hectische dag (one of those day)Ik kijk uit naar de skivakantie: stramme spieren, pijnlijke scheenbenen, gesprongen lippen en koortsblaasjes, overvolle skilift, huilende kinderen in het skikot ... maar ook (en vooral) de hele dag buiten met de kinderen, vin blanc chaud, fondue à la tomate, 2 keer warm eten per dag en toch niet moeten koken, geen TV, mijn Tolino en de gezellige lounge van Hotel Les Diablons (Intersoc), here we come !

Nu nog duimen voor dikke pakken sneeuw (misschien wel wachten met sneeuwen tot we op de berg aangekomen zijn .... )

Toedels !

 

Reacties

  1. Geniet daar in Zinal! Waar is de tijd dat ik een Intersoc-medewerker was ... Super veel toffe momenten en heel veel skiplezier gehad, tot ik de liefde van mijn leven tegen kwam ... die helemaal geen ambitie tot skiën heeft ...
    Ik breide en haakte er al op los uit 'Goed gemutst', mooie spullen hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geniet ervan, aan Zinal heb ik ook nog jeugdherinneringen.... Hopelijk valt er nog genoeg sneeuw. De haarbanden zijn echt mooi geworden en zien er heerlijk warm en zacht uit.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Superbenieuwd naar wat jullie ervan vinden ... Laat gerust iets achter, ik lees het met veel plezier ! Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire berichten van deze blog

Twee meisjes op het strand

Ze lezen modebladen en dragen sweaters uit stof, getekend door Eva Mouton in samenwerking met Bambiblauw.

En laat Eva Mouton nu één van de nieuwe rolmodellen zijn voor mijn tienerdochters (Check, mama, die nageltattoo's, drool drool). Ze hadden niet beter kunnen kiezen: een madam met ondernemingszin, creativiteit ten overvloede, een grote liefde voor dieren en een sprankelende dosis humor en zelfrelativering.

En neen, er scheelt niets aan jullie ogen: het zijn er inderdaad drie en ze zitten niet op het strand. De foto's zijn genomen aan de oevers van het kanaal, in de buurt.

De weersvoorspellingen (alhoewel, heeft nu toch de hele namiddag de zon geschenen, zekers) en balletrepetities stuurden de plannen om terug naar zee te gaan in de war, maar gelukkig hebben we 'water' dichtbij huis. Een deken, een doos vol aardbeien, water en we waren vertrokken ...

De stoffen zijn zalig om mee te werken en voelen zalig aan op de huid ... ideaal om aan te doen op een zon gebruind …

Wild horses

Song uit opnieuw 1987, wat blijkbaar voor mij een muzikaal topjaar was (proest).

As the sun goes down on the arizona plain
and the wind whistles by like a runaway train
hey hey hey it's a beautiful thing
well it's me and you and a flatbed truck
my heart kicking over like a whitetail buck
hey hey hey in the middle of spring

You can cut me deep
you can cut me down
you can cut me loose 
don't you know it's okay
you can kick and scream
you can slap my face
you can set my wheels on a high speed chase
hey no matter what you do

Wild horses could not drag me away from you
Wild horses could not drag me away from you

Terwijl anderen in hun pen kropen om te reageren op de stok die de voorzitster van een politieke partij in het hoenderhok gooide over de moederschapsrust en de verdeling van deze tussen moeder en vader, zat ik rustig achter mijn naaimachine om de Aster-trui te maken uit het laatste nummer van La Maison Victor in het vierde stofje van de Eva Mouton Collectie van Bambiblauw. 
Niet dat …

Rosa

De kop van het nieuwe schooljaar is er vanaf en ook de naailessen zijn terug begonnen.

Mijn eerste project uit de les, kan ik je al voorstellen: De Rosa jurk uit La Maison Victor, Editie 2, maart-april 2015.

Een gemakkelijke jurk, zowel om te maken als om te dragen.

De stof is deze uit de Maan collectie gekocht bij Mondepot. In het het echt is de stof nog mooier ! Wel opnieuw geen idee of ik de rechte kant heb gebruikt. Samen met de andere cursisten koos ik voor de kant waar de stipjes op de stof wat blauw-grijs zijn ...

De mouwen hebben een zoom van 8 cm, zodat ik ze nog eens kan omslaan.

De neklijn achteraan veranderde ik, aangezien het v-nekje achteraan een te grote halsopening zou geven.

Er zit een rits in, maar ik kan de jurk eigenlijk gewoon aan- en uitdoen boven het hoofd.

De schouder had wat mij betreft nog iets verder mogen komen.

De stof is licht en zomers (en doorzichtig), maar met een onderjurkje, taupe kousen, zwarte enkellaarsje en een zandkleurige Bernadette, heb je in …

Weather with you

Mamaaaaa .... we leren vanaf morgen over de herfst en ik heb 'herfstdingen' nodig ...

Nu wonen we wel wat landelijk, maar meer dan wat afgevallen bladeren vind je hier niet in de onmiddellijke omgeving. Dus maakten we deze namiddag een blitzbezoek aan het Drongengoed op een kleine 10 km van onze voordeur. Joke Schauvlieghe opende er vorig weekend nog een nieuw boslooppad, dat we in de komende weken wel eens zullen uittesten ...
Maar bon, eerst 'herfstdingen' dus. We vonden paddestoelen, bladeren (duh), beukenootjes en tamme kastanjes, maar we maakten ook van de gelegenheid gebruik om foto's te nemen voor de blog. 
Je zal hier de komende tijd heel wat zien passeren met de hashtag #mysisterswedding14012017, want mijn zus en haar lief trouwen en op die dag moeten we er natuurlijk allemaal piekfijn uitzien !
Ze heeft me gevraagd om de jurken van de bruidsmeisjes te maken, maar die ga ik natuurlijk niet voor de grote dag aan jullie voorstellen. Deze blijven geheim tot n…